In English
Hoppa till sidans innehåll

Swedish League – juniorernas väg till sommarens mästerskap

04 FEB 2015 16:12
Är du intresserad av att springa sommarens junior-VM i Norge eller ungdoms-EM i Rumänien? Då bör du visa framfötterna i Swedish League!
  • Skapad: 04 FEB 2015 16:12

Landets främsta juniorer kommer i sommar att få internationella erfarenheter dels på EYOC i Rumänien 25-28 juni, dels på JWOC i Norge 4-10 juli (och senare i höst även på JEC i Tyskland).

Vilka som får åka och representera Sverige avgörs inte genom några specifika testtävlingar. Tidigare års internationella resultat kommer att vägas in, men i övrigt gäller det att prestera riktigt bra i Swedish League.

- Att ha specifika juniortesttävlingar kan vara utvecklande och en bra erfarenhet för våra juniorer. Varje år väger vi dock testtävlingar mot möjligheten att träna bra även under vårsäsongen och den totala belastningen med resor och tävlingar, säger juniorernas förbundskapten Susanne Wiklund Björk.

- Jag tänker att det är bra att någon gång under sina juniorår springa testtävlingar, men att det ska passa in i helheten. I år väljer vi att inte genomföra några juniortesttävlingar och det öppnar upp för juniorerna att kunna träna mer samt att få tid till viktig återhämtning under våren.

För dem som siktar mot JVM i norska Rauland finns dock en tävling som tillmäts extra stor betydelse, nämligen långdistansen på Bjursås Swedish League-tävling i maj.

- De som är intresserade av att springa JVM bör springa HD20 på långdistansen i Bjursås. Det blir en tuff och bra långdistans och en möjlighet för våra duktiga 17-och 18-åringar att mäta sig med 19- och 20-åringarna, säger Wiklund Björk.

Årets Swedish League-program ser ut på följande vis:

25 april, Stigsökarna/Åmåls OK, lång
26 april, Stigsökarna/Åmåls OK, medel
14 maj, Säterbygdens OK, sprint
15 maj, Säterbygdens OK, medel
17 maj, Bjursås OK, lång
23 maj, IFK Umeå/Högåkers OK, medel
24 maj, IFK Umeå/Högåkers OK, final, jaktstart, lång

Läs mer om tävlingarna genom att klicka på respektive länk.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons