In English
Hoppa till sidans innehåll

Klingenberg och Bergman höll undan

24 MAJ 2015 14:09
De båda ledarna Gustav Bergman, Ravinen, och danskan Emma Klingenberg, Järla, höll undan till totalseger i orienteringens Swedish League när tävlingen avgjordes med en jaktstart.
  • Skapad: 24 MAJ 2015 14:09

Men i damklassen blev det dramatiskt i den svårorienterade terrängen vid Aspeå, sex mil söder om Umeå.

- Jag hade verkligen en jobbig resa. Trodde att de andra hade gått förbi, säger Emma Klingenberg, som till slut vann med 1.07 före Tove Alexandersson.

Den svenska superstjärnan startade över tolv minuter efter Klingenberg och plockade snabbt placeringar. Men till seger räckte inte hennes imponerande lopp.

- Jag tänkte inte på resultatet utan ville bara få in flytet i orienteringen. Något fokus på att jaga Emma hade jag inte, säger Stora Tuna-talangen, som ändå inte gjorde ett helt prickfritt lopp.

- Nej, jag gjorde en del saker. Men det var jättefint här och superrolig orientering.

I herrklassen hade Ravinens Gustav Bergman en ledning på två minuter i jaktstarten. Den marginalen utökades till 4.56 gentemot tvåan Olle Boström, Järla, som var starkast i den kvartett som gjorde upp om andraplatsen.

- Det kändes lugnt. Jag kastade några blickar över axeln i början där terrängen var öppen men såg ingen. Det var skönt, då kunde jag orientera på säkerhet i fortsättningen, säger Gustav Bergman, som har VM i Skottland i början av augusti som det allt överskuggande målet för säsongen.

- Jag är jätteglad och nöjd över att ha vunnit Swedish League men det är inget jag satsat på, säger Ravinenlöparen.

Olle Boström slog igenom vid VM i Frankrike 2011 men har sedan dess haft några motiga och skadefyllda säsonger. Nu är han redo att ta upp kampen med de bästa igen. I den avslutande Swedish League-tävlingen var han starkast på slutet i den kvartett som gjorde upp om andraplatsen på den 15,5 kilometer långa banan.

- Banlängden tar ut sin rätt. Det märks i skogen vilka som känner sig starka på slutet och det var kul att kunna ta andraplatsen, säger Olle Boström, som knäckte trion Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, Filip Dahlgren, Lidingö, och David Andersson, Malung, strax före den sista kontrollen.


Swedish League, totalresultat
D21:
1) Emma Klingenberg, Järla Orientering 2) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, +1.07 3) Anna Bachman, IFK Lidingö SOK, +1.12 4) Josefine Engström, Alfta-Ösa OK, +1.16 5) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, +2.45.

H21:
1) Gustav Bergman, OK Ravinen 2) Olle Boström, Järla Orientering, +4.56 3) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn OF, +5.09 4) Filip Dahlgren, IFK Lidingö SOK, +5.34 5) David Andersson, Malungs OK Skogsmårdarna, +5.36.

D20
1) Andrea Svensson, Tisaren, 2) Tilda Johansson, Orion +1.15, 3) Johanna Öberg, Ryda SK +2.42

H20
1) Algirdas Bartkevicius, Denseln, 2) Emil Granqvist, Ravinen +1.54, 3) Erik Andersson, Orion +3.56

D18
1) Hanna Hugosson, Sundsvalls OK, 2) Sanna Fast, Eksjö +0.34, 3) Tove Rönnbäck, Visborgs OK +3.06

H18
1) Simon Imark, Tullinge, 2) Simon Hector, Snättringe +0.12, 3) Anton Forsberg, Långhundra +2.31 

Slutställning Swedish League 
Den kompletta slutställningen hittas här!

Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons