In English
Hoppa till sidans innehåll

Klingenberg: "Nervöst, roligt och intressant"

22 MAJ 2015 09:59
I Swedish Leagues D21-klass har Emma Klingenberg ett jätteförsprång inför spurten. Järlatjejen som vunnit tre deltävlingar har 312 poäng mer än tvåan, Hellas Tanja Ryabkina. "Vinner jag totalen skulle det vara jättekul!” säger Klingenberg.
  • Skapad: 22 MAJ 2015 09:59

Emma Klingenbergs vårsäsong har varit fenomenal och mycket talar för att danskan tar hem totalen i Swedish League.

- Egentligen hade jag tänkt resa hem till Danmark den här helgen, men nu har det gått så bra så planerna fick ändras, berättar Klingenberg.

- Inför säsongen kändes Swedish League inte så viktigt, jag såg det mer som bra tävlingar. Men nu när det gått som det gått vill jag jättegärna vinna totalen. Jag hade inte föreställt mig att jag skulle kunna vinna Swedish League, men det skulle vara jättekul!

Du leder väldigt stort - hur påverkar det dig?

- Känslan är bra! Målet är att vinna totalen, men jag ska försöka att springa fokuserat och lösa uppgiften på samma sätt som jag gjort hittills i år. Det här blir en riktigt bra övning i att kunna prestera under press. En bra träning inför stora mästerskap. Om du går ut i bra utgångsläge i en VM-stafett har du stor press på dig, så blir det också här.

Och hur gillar du tävlingsupplägget med jaktstart på söndagen?

- Jag kommer att bli riktigt nervös, men det blir samtidigt roligt och intressant. Och jag brukar vara ganska bra i man-mot-man ute i skogen. Om jag går ut i ledning och någon hinner ikapp vet jag att jag kan lita på min fysik, men det avgörande blir ändå att göra en bra teknisk prestation.

Varför går det så fantastiskt bra för Emma Klingenberg hittills i år?

- Jag har tagit ett jättekliv framåt sedan förra säsongen. Jag kom till Järla och Stockholm i augusti och sedan dess har jag kört jättemycket orienteringsträning, mycket mer än jag gjorde tidigare. Förut orienterade jag kanske ett par gånger i veckan – nu har jag kört orienteringsträning fem, sex, sju gånger i veckan och det har betytt jättemycket för min utveckling.

Utveckla!

- Jag har alltid kunnat lita på min fysik, men nu kan jag även lita på min orienteringsteknik. Jag känner mig trygg på ett helt annat sätt när jag får kartan i hand.

- Miljön i Järla har betytt oerhört mycket för mig. Jag känner en skön uppbackning i allt och ja, klubben hjälper mig verkligen jättemycket.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons