In English
Hoppa till sidans innehåll

Dags för Swedish League och viktiga testtävlingar

07 APR 2016 10:25
Stora delar av världseliten tävlar på Österlen fredag, lördag och söndag. För de svenska landslagslöparna är helgen viktig med tanke på stundande världscup och EM - för många andra blir Swedish League-tävlingarna i Brösarp en riktig folkfest.
  • Skapad: 07 APR 2016 10:25

Fredagens medeldistans är en observationstävling som inte tillhör Swedish League. Här rymmer startfältet blott 85 namn och tävlingen, som avgörs på samma karta som O-Ringens femte etapp 2014, handlar om att träna inför de kommande internationella utmaningarna i Polen och Tjeckien samt - för många av löparna - att övertyga landslagsledningen som snart ska presentera årets första VC-trupp.

Lördag och söndag är det årspremiär för Swedish League, med en sprint på lördagen och en långdistans på söndagen.

När ordinarie anmälningstid gick ut kunde arrangerande Andrarums IF och Ringsjö OK slå fast att intresset för Swedish League-tävlingarna är stort.

– Till lördagens sprint är 829 löpare föranmälda och till söndagens långdistans är antalet föranmälda 1229, säger pressansvariga Maria Mickelåker till Skånska Dagbladet.

– Till detta kommer antagligen ett par hundra motionärer som anmäler sig på plats på tävlingen, Vi hade aldrig kunnat tro på så här många anmälda och vi är otroligt stolta över att så många visat intresse för tävlingarna, tillägger tävlingsledaren Jonas Gustavsson.

Läs mer om tävlingarna på Eventor
Här följer du fredagens medeldistans via liveresultat och gps.
Första start: 13.50.

Skribent: Mathias Karlsson
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons