In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mårten Lång Tove Alexandersson vann Swedish League 2016. På pallen flankerades hon av Karolin Ohlsson och Lina Strand.

Bergman och Alexandersson vann Swedish League

08 MAJ 2016 12:55
Tove Alexandersson och Gustav Bergman vann årets upplaga av Swedish League.
Båda två startade först och kunde hålla ledningen hela vägen under dagens tuffa jaktstart i Ockelbo.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2016 18:18

I dag avslutades årets Swedish League-serie. Och det blev en rejält utmanande avslutning, dels är terrängen söder om Ockelbo såväl fysiskt som tekniskt utmanande, men även den intensiva vårvärmen kom att bli en faktor.
På damsidan skulle Helena Jansson ha gått ut först, men Helena hade känningar i foten när hon vaknade i morse och valde att avstå från att starta.
Beskedet att Jansson inte skulle springa nådde Tove Alexandersson bara någon minut före start:
- Jag hade ställt in mig på att försöka jaga ikapp Helena. Nu blev det inte så. Men för min taktik i loppet spelade det ingen roll. Jag vill alltid ha koll på min egen orientering, säger Alexandersson som haft en lite småstrulig vårsäsong.
- Men den senaste veckan har jag kunnat träna som jag vill. Och detta var ett skönt kvitto på att jag är på rätt väg. Jag har gjort ett till största delen bra lopp, säger Alexandersson som vann två och en halv minut före Järlas Karolin Ohlsson. Trea kom Lina Strand, Göteborg-Majorna.
I går krossade Gustav Bergman allt motstånd i medeldistansen i Ockelbo. Det innebar att han fick gå ut först av alla i dagens jaktstart. Tre minuter och 42 sekunder före Johan Runesson.
Bergman gjorde ett lopp utan några större misstag. Men trots det bjöds det på dramatik. Efter halva banan fick han sällskap av en älg i skogen:
- Jag blev förvånad när älgen dök upp och för någon sekund hade jag inte koll på var jag satte fötterna. Jag klev på en pinne som gick in igenom sulan. Jag fick slita och bita för att få loss pinnen. Det är klart att det var stressande att behöva stanna så. Under den halvminut som jag stod och fixade och knöt skon hörde jag ingen annan löpare i skogen och det var skönt, säger Bergman som i mål var två minuter före Runesson. Trea blev Albin Ridefelt.
Nästa helg väntar Tiomila i Falun och helgen därpå inleds EM i Tjeckien för de svenska topplöparna.

Damer: 1) Tove Alexandersson, Stora Tuna, 71.22, 2) Karolin Ohlsson, Järla, +2.30, 3) Lina Strand, Göteborg-Majorna, +2.55, 4) Alva Olsson, Linköping, +3.57, 5) Lilian Forsgren, Tisaren, +10.53.

Herrar: 1) Gustav Bergman, Ravinen, 77.17, 2) Johan Runesson, Göteborg-Majorna, +1.56, 3) Albin Ridefelt, Linné, +7.33, 4) Emil Svensk, Stora Tuna, +7.40, 5) Anton Johansson, Orion, +9.28.

Skribent: Mårten Lång
Till svenskorientering.se
Partners
bagheera_eventor_paketpris_ol_mars21.gif
 Våra partners
LänkarSvensk orienterings Instagram:

Postadress:
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765360
E-post: This is a mailto link

Annons